8 Nisan 2009 Çarşamba

Helal Olsun!

Öncelikle Nurcan Taylan ile başlayacağım. Kızcağızın başından geçenlerin büyük bir dönemine de hepimiz birlikte şahit olmuştuk zamanında hatırlarsınız. Bütün bunların ardından halteri bırakma kararı almaya kadar gitmiş almış da ancak Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş'un ısrarları ile devam etmeye karar vermiş. Kendisinin buralara gelişindeki zorlukları zaten bilmekteydik bir de bu kişiye ardından bunları yaşatmak hakkı değildi bazılarının ama artık olan olmuş. Hasan Akkuş'a da teşekkürlerimizle birlikte Nurcan'ı da kutlayalım ve birinci "Helal Olsun!" umuzu diyelim. Şimdi ikinciye geçelim;

Bükreş'de devam etmekte olan turnuvada 63 kiloda podyuma çıkan Sibel Şimşek; koparmada ilk çıkışta 103, ardından 105 ve son olarak da 108 kiloyu kaldırdı. Böylelikle altın madalya kazandı. Silkmede ise daha ilk hakkında 125 kiloyu rahat bir şekilde kaldıran Şimşek, ikinci hakkında 128 kiloyu da kaldırdı ve şampiyonluğu garantiledi. Ardından haliyle kalan hakkında denediği 132 kiloda başarısız oldu. Böylelikle 128 kilo ile yarışma tartısı avantajıyla altını kazanmış oldu. Böylelikle toplamda da 236 kiloya ulaşarak üçüncü altınını da kazanmış oldu. İstiklal marşımız okunurken gözyaşlarını tutamayan Sibel hepimizi duygulandırdı tabi ki. Tebrikler Sibel. İkinci "Helal Olsun!"


Ardından Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den kendisine tebrik telgrafı gittiğini yine haberlerden öğrendik. Teşekkürler Abdullah Gül.

Bundan önce de başarısıyla yine göğsümüzü kabartan, 3 altın kazanan Erol Bilgin'i de gönülden tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim. Üçüncü "Helal Olsun!"

53 kiloda Emine Bilgin ve Aylin Daşdelen'in kazandığı 3 gümüş, 3 de bronz madalyayı da canı gönülden kutlar onlarında başarılarının devamını dilerim. Dördüncü "Helal Olsun!"


Son olarak da bugün 85 kilo da podyuma çıkacak olan Erol Sunar'a başarılar dileriz. İyi ki varsınız..

0 yorum:

EN TEPEYE ;)<<