27 Mart 2009 Cuma

Kun Agüero

Kun Agüero
İsim: Sergio Leonel Agüero
Lakabı: Kun
Doğum Tarihi: 02.Haz.1988
Doğu Yeri: Buenos Aires, Argentina
Uyruk: Argentina
Boy: 172 cm.
Kilo: 74 Kg.
Mevki: Forvet
Forma Numarası: 10
Sezon Maçı: 25
Sezon Golü: 12





2006 Yılında 17 yaşındayken 23 milyon euro karşılığında La Liga ya transfer oldu. Agüero kısa zamanda oynadığı futbolla taraftarın sevgisini kazandı. El Nino lakaplı Torres i aratmamayı fazlasıyla başardı. Goal.com da dünyanın en iyi üçü arasında. Bonservis bedeli 55 milyon euro dur. Agüero, müstakbel kayın pederi Diego Armando Maradona tarafından da yakından takip edilmektedir.

15 yaşına gireli 35 gün olmuşken Arjantin liginde forma giyerek rekor kırmıştır bu rekorun önceki sahibi Diego Maradona'dır.Peşinde başta Chelsea ve İnter Milan olmak üzere bütün avrupa nın gözü onun üzerindedir. Buna rağmen o kararlı bir şekilde Atletico'da kalmak istediğini belirtmektedir son olarak bu haberde de görüldüğü üzere. Atletico Madrid'de iki sezonda toplam 34 gol atmış olmakla birlikte bu sezonda da 12 golü vardır. Yaptığı asistlerle takımının Şampiyonlar Ligi'ne katılmasında büyük katkıda bulunmuş, 16 takım arasında kalmasında da büyük pay sahibi olmuştur.

Küçükken bol bol Tsubasa izleyen Agüero oradaki karakterlerin birbirlerinin isimlerinin sonuna “kun” takmalarından (Tsubasa-kun, Wakabayashi-kun) esinlenerek Kun adını almış. Messi'nin kıvrak ve hızlı çalımlarıyla Ronaldinh'nun artistik çalımları arası bir çalım stili ile kendi üst düzey fiziğinin birleşmesi ile birlikte sahalarda kolay tutulmuyor tabi ki. Buna üst düzey bir teknik, sadakat, kararlılık ve hızlı oluşunu da eklerseniz düşünün bir takımın ona sahip oluşunun ne anlama gelebileceğini. Sergio 2007-2008 sezonunun sonunda transfer söylentilerini çok ilginç bir şekilde cevapladı; "Asla “R” ile başlayan bir takıma gitmeyecegim." dedi. River Plate ve Real Madrid’e karşı hep ezeli rakip olduğundan dolayı bunu söylediği düşünülüyor. Geçtiğimiz sezon Chelsea Serbest bırakma maddesi olan 62 milyon u vermesi ve kulübünün mecburen kabul edişine rağmen kedisi inatla kulüpten ayrılmak istemediğini, önce bulunduğu kulüple iyi başarılar elde etmek istediğini söylemiştir.

Agüero'nun geçen ay bir de bebeği oldu. Hayırlı olsun diyoruz artık. Maradona da torun sevincini yaşadı yani. Bakalım gelecekte böyle her iki taraftan da futbolla sarılmış bir çocuk nasıl bir gelecek seçecek kendisine hep birlikte izleyeceğiz.

0 yorum:

EN TEPEYE ;)<<