13 Aralık 2008 Cumartesi

Pistlerin Efendisi: Dodge Viper SRT10 ACR












O bir yarış arabası, hayır hayır o bir sokak efsanesi, hayır hayır o bir safkan yarış atı....

Arkasından nice söylenilesi şey varken bir kaç kelime de biz edelim;

Bir araba düşünün henüz gördüğünüz anda safkan bir yarış atının burnundan çıkan solukların buharını hissediyorsunuz. Bir araç düşünün içinde siz varken geçtiğiniz sokaklarda muhtemelen bayılan insanlarla karşılaşıyorsunuz. Ve bir araç düşünün ki; içinde olduğunuz andan itibaret kendinizi bir efsane gibi hissedesiniz. İşte bu araç Dodge Viper. Şimdi gelin Viper ın SRT ACR modeliyle daha yakından tanışalım.


Bundan sonra Viper diycez kendisine. Neden derseniz Dodge firması bile artık bu aracın kendisinden çıkıp bir efsane olduğunun farkında ki amblemini bile farklı yapmış. Hal böyle iken ismiyle hitap edelim kendisine değil mi?

Viper serisinin en güçlü modeli olarak dikkati çeken SRT-10 sipariş üzerine ithal ediliyor. Aracın motoru 505 HPlik güç ve 712 NMlik devasa torkuyla öne çıkıyor.Viper SRT maksimum 314 km hıza ulaşabiliyor.


Bu teknik özelliklerden sonra maliyetini söyleyelim orjinal sitesinde; ( viper ) build my own diyerek istediğiniz şekillerde bir viper ne kadar maloluyor bakabilirsiniz. Tabi oraya vergiyi de eklemeyi unutmayalım. Benim istediğim 106,500 dolara maloldu. Sanırsam ömrüm yetmez kendisine. İç dizayna gelince fotolardan da anlaşılacağı üzre insanin içerisine oturunca kendisini uzay aracından daha hızlı bir şeyin içinde hissedebilmesi için her şey yapılmış.

Bütün bunların ardından kendisinin ufak bir detayını vererek bitirelim;
100 Km hıza 3,9 Saniyede ulaşabiliyor. (Eğilelim :) )







Devamını okuyun...>> Read more...

EN TEPEYE ;)<<