19 Ağustos 2007 Pazar


Kokteyller

Alkolsüz kokteyller:


Fresh Chocolate


Malzemeler:

3 kasik cikolatali dondurma

2 kacik cikolata tanesi

yarim bardak ananas suyu

Tüm malzemeleri blendere koyup üzeri köpük kivamina gelinceye kadar karistirin. Biraz da frappé yi andiran bu kokteyli hemen servis yapmak gerekir.

Ferahlatici Seftali


Malzemeler:

2 seftali

2 kasik yogurt

1 bardak soguk sprite

yarim bardak greyfurt suyu

2 cay kasigi toz seker

Seftalilerin kabugunu cikarip 3-4 parcaya bölmek yeterlidir. Malzemeleri homojen bir sivi haline getirene kadar blender ile karistirin. (Seftali kabuklari görünebilir.)

Summer Dream


Malzemeler:

100g kiraz

2 kasik cilekli dondurma

1-2 kücük parca kavun

yarim bardak ananas suyu

2 kasik toz seker

Kirazlari bir gün önceden sekerli su icinde bekletmek kokteylin kivami icin daha uygundur. Malzemeleri blender yardimiyla kirazlar ezilene kadar karistirin

Muz & Portakal aski:)


2 Muz

1 bardak soguk süt

1 bardak portakal suyu

üzerine cikolata taneleri

Malzemeleri blender ile karistirin. Istege göre süt ilave edilebilir.


Devamını okuyun...>> Read more...

9 Ağustos 2007 Perşembe

The Beatles

Ingiltere'nin Liverpool kentinde kurulmus olan bu grup hem sanatsal hem de ticari basarilar yakalamistir.

Grup, bir cok satis rekorlari kirip, elliden fazla sarkisiyla liste basarisi göstermistir. Üstelik Amerika da büyük bir basariya ulasmis ilk Ingiliz grubu olarak, sadece Amerika da liste basi olan yirmi tane sarki bestelemistir. Bu olay yirminci yüzyilin en büyük müzik akimi olarak görülmektedir. 1985'te grup yaklasik olarak bir milyarin üzerinde satis yapmistir.



Beatles bir cok yeni müzik tarzina kapi acmis ve ayni zamanda bir cok yenilikci prodüksyon tekniklerine de öncülük etmistir.


ÜYELER

John Lennon (Gitar, Vokal): 1960-1969
Paul McCartney (Bas Gitar, Vokal): 1960-1970
George Harrison (Gitar, Vokal): 1960-1970
Ringo Starr (Bateri, Vokal): 1960-1970
Stuart Sutcliffe (Bas Gitar): 1960 - 1961
Pete Best (Bateri): 1960 - 1962

THE QUARRYMEN

Elvis Presley gibi sanatcilar sayesinde rock 'n roll'la ilgilenmeye baslayan John Lennon arkadasi Pete Shotton ile birlikte 1956'da "The Quarrymen" adli bir grup kurar. Daha sonra gruba Bill Smith katilir. 1957 yilinda John Lennon Paul McCartney ile tanisir. McCartney gruba katilma teklifini kabul eder. 1958 yilinda gruba George Harrison da dahil olur. Ayni yilda grup bir demo kaydeder. -> "That'll Be the Day" ve "In Spite of All the Danger"

The Quarrymen 1959 Eylül'ünde dagilir...1960'da tekrar biraraya gelir ve yanlarina Stuart Sutcliff'i alir. Kendilerine ritim anlamina gelen "beat" kelimesine gönderme olsun diye The Beatles adini verirler.
Grup sonrasinda davula Pete Best'i alir ve bir süre Almanya'da calarlar. Harrison sinir disi edilir, sebebi ise yasi hakkinda yalan söylemesidir. Bir yangin dolayisiyla da Best ve McCartney sinir disi edilir
Sarkici Tony Sheridan tarafindan teklif alan grup, Tony Sheriden and the Beat Brothers olarak Almanya'da listelere girerler. Hamburg'da verilen son konser sonrasi Sutcliff Almanya'da kalmaya karar verir ve dörtlü Ingiltere'ye döner. Bas gitara Paul McCartney gecer.

Müziklerinin modasi gectigi iddiasina dayanarak bir cok müzik sirketi Beatles ile calismayi reddeder. EMI yetkilisi George Martin onlarla bir senelik anlasma imzalar. Davulcu Pete Best ise kimsenin begenisini kazanamamistir. Klasik Beatles sac modelini reddetmesi ve hastaliklar dolayisiyla bazi konserlere katilmamasi sebebiyle bateriye Ringo Starr gecer.

1962 de Beatles'in ilk single'ı "Love Me Do" cikar. Listelerde 17. siraya yükselir. Diger singlelar da cok begeni toplar; böylece Beatlemania adi verilen Beatles cilginligi Ingiltere'de baslar. "From Me To You" single'ı ise Beatles'ın ilk bir numara hiti olmustur.

Amerika da "I want to hold your hand" parcasiyla büyük begeni kazanan grup, Bob Dylan tarafindan uyusturucuyla tanistirilir.

Beatles'ın ilk albümleri birkac degisiklikle "Introducing... The Beatles ve Meet The Beatles!" olarak yayınlanır. 1964'te "A Hard Day's Night" adlı ilk Beatles filmi yayınlanır. Beatles üyelerinin oynadigi bu komedi filmi iki Oscar adayligi kazanır ve film sarkilari ayni isimli albümde yayinlanir. 1965'te de ikinci film "Help!" yayinlanir. Bu filmin de şarkıları aynı isimli albümde yayinlanir. Bu film cekimleri sirasinda da Beatles uyusturucu kullanimina devam etmektedir.

Grup daha büyük sorunlarla da mücadele eder. Bir röportajda John Lennon o ünlü sözü söyler: "The Beatles şu anda İsa'dan daha popüler". Saka amacli söylenmis olsa da Beatles plaklari yakilmaya baslar. Özür dinlensede öfke dinmez.

Grup 1966'de Revolver albümünü yapar ve büyük bir müzikal degisimi gösterir. Artık rock sound'u daha öne cikiyordur. Özellikle "Tomorrow Never Knows" ve "Yellow Submarine" gibi sarkilarda bulunan ses efektleriyle The Beatles Psychedelic müzik yapmaya baslar. 1967'de ise Beatles'ın en iyi isi olarak görülen "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" albümü yayinlanir.

26 Aralık 1967'de grup üyelerinin oynadigi film "Magic Mystery Tour" yayınlanır. Renk karmasasi icindeki film iyi elestiriler toplamaz. Grup filmdeki sarkilari ayni isimli albümde yayınlanir.

"The White Album" olarak da bilinen The Beatles albümünün calisma asamasinda, Grup bir cok sorun ile karsi karsiya gelir. Ringo Starr dört sarkinin kayitlarina girmez. John Lennon'un esi Yoko Ono'nun sürekli grupla birlikte olmasi sorun yaratir. Son olarak da George Harrison bestelerine yeteri kadar yer verilmez.


AYRILIK

Grup menejer sorunlariyla karsilasir. Öncelikle kimin menejer olacagi tartisilirken, Allen Klein menejer olur; daha sonra Klein'in gruptan para caldigi ortaya cikar.
Grup en son konserini 1969'da izinsiz olarak bir catıda verir. Polis tarafindan indirildikleri görüntüler "Let It Be" filmlerine de konulur. Grup 1969'da yine stüdyoda problemler yasadiklari "Abbey Road" albümünü kaydeder. Aynı anda da "Let It Be" albümü kayitları devam eder. 20 Eylül 1969'da Lennon grup elemanlarina ayrildigini söyler ancak basina bir aciklama yapilmaz. 3 Ocak 1970'de George Harrison bestesi "I Me Mine" kaydedilen son Beatles sarkisi olur ancak John Lennon bu kayitlarda yer almaz. Ayni yil ilk adi "Get Back" olarak karar verilen ancak mix'i begenilmeyen albüm en sonunda "Let It Be" olarak yayınlanır. Ancak bu grubun dagilmasini engelleyemez. 10 Nisan 1970'de McCartney basin toplantisi ile grubun dagildigini aciklar.

BEATLES SONRASI

1970'de bütün Beatles üyelerinin solo albümleri yayınlanir. 1973 tarihli "Ringo" adlı Ringo Starr albümünün bir parcasinda üc Beatles üyesi bir araya gelir. 1974'te Lennon ve McCartney stüdyoda kendileri icin kayit yapar ancak bir daha hic bulusmazlar.

1980'de John Lennon evinin önünde vurulur. Yasayan diger 3 Beatles elemani "All Those Years Ago" adli George Harrison sarkisinda tekrar bir araya gelir. Sarki Lennon'ın anisina yazilir.

1988'de grup Rock N Roll Ünlüler Salonu'na girmeye hak kazanir. Starr, Harrison ve Yoko Ono orada bulunmasina karsin Paul McCartney yasanan problemler yüzünden oraya gitmeyi reddeder.

1995-1996 sirasinda Beatles'ın gizli kalmis kayitlari Anthology 1,2,3 olarak yayinlanir. Ayrica iki Lennon bestesi "Free As A Bird" ve "Real Love", Beatles'ın üc elemani tarafindan kaydedilir.

2001'de George Harrison akciger kanseri yüzünden ölür.



DISKOGRAFI


İngiltere Albümleri

* Please Please Me (1963)
* With the Beatles (1963)
* A Hard Day's Night (1964)
* Beatles For Sale (1964)
* Help! (1965)
* Rubber Soul (1965)
* Revolver (1966)
* Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
* The Beatles (1968)
* Yellow Submarine (1969)
* Abbey Road (1969)
* Let It Be (1970)

Amerika Albümleri

* Introducing... The Beatles (1964)
* Meet the Beatles! (1964)
* The Beatles' Second Album (1964)
* A Hard Day's Night (1964)
* Something New (1964)
* Beatles '65 (1965)
* The Early Beatles (1965)
* Beatles VI (1965)
* Help! (1965)
* Rubber Soul (1965)
* Yesterday… and Today (1966)
* Revolver (1966)
* Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
* Magical Mystery Tour (1967)
* The Beatles (1968)
* Yellow Submarine (1969)
* Abbey Road (1969)
* Let It Be (1970)

Hazırlayan: gecemavisi


Devamını okuyun...>> Read more...

EN TEPEYE ;)<<